Scrambled eggs, ouăle jumări, papară, scrob

Scrambled eggs, ouăle jumări, papară, scrob

5/5 - (12 votes)

Scrambled eggs, ouăle jumări, papară, scrob, o rețetă delicioasă și ușor de pregătit, perfectă pentru micul dejun sau o gustare rapidă. Preparatul este  pe bază de ouă bătute și gătite la foc mic sau mediu până când devin pufoase și moi. Scrambled eggs poate fi preparat cu diverse adaosuri, cum ar fi brânză, legume, carne sau ierburi aromatice pentru a-i adăuga savoare și textură.

 Ingrediente: 
– 4 ouă
– 20 ml de lapte
– 10 gr unt pentru prăjit
– Sare și piper după gust

Mod de preparare:

1. Într-un castron, sparge ouăle și adaugă laptele. Bate-le cu o furculiță până când albușurile și gălbenușurile se combină bine.

2. Încălzește puțin unt într-o tigaie la foc mediu.

3. Când untul s-a topit și tigaia este bine încălzită, adaugă ouăle bătute în tigaie. Lasă-le câteva secunde fără să amesteci.

4. Continuă să gătești ouăle la foc mediu spre mic, amestecând cu o spatulă la fiecare 3-4 secunde.

5. Periodic, ridică tigaia de pe foc și continuă să amesteci pentru a încetini procesul de gătire și a-l controla. Oprește-te când ouăle au ajuns la consistența dorită.

6. Când sunt gata, condimentează-le cu sare și piper după gust și scoate-le pe o farfurie sau direct pe felii de pâine.

7. Servește imediat omleta caldă, de preferat cu pâine prăjită, felii de avocado sau orice altă garnitură preferată.

Poftă Buna!

Image by Freepik

 

Citește și: