Săratele de casă

Săratele de casă

5/5 - (6 votes)

Sărățele de casă, gustări delicioase, crocante, perfecte pentru a însoți o băutură sau pentru a le savura ca aperitiv. Sărățelele de casă  sunt iubite pentru textura lor crocantă și gustul lor bogat, care le face ideale pentru a fi servite în timpul petrecerilor, ca gustare  sau ca un răsfăț delicios într-o zi obișnuită.

Ingrediente:

Aluat – 300 gr brânză telemea , 250 gr unt 82% grăsime, 250 gr smântână 20% , 1 ou, 550 gr făină.
Decor – 1 ou, susan.

Mod de preparare:

Într-un recipient, amestecăm brânza rasă cu untul tăiat în cubulețe (la temperatura camerei) și smântâna.

Mixăm ingredientele timp de un minut.

Adăugăm oul și continuăm să mixăm până se integrează complet.

Incorporăm făina (500 grame) și amestecăm până obținem un aluat omogen și care nu se lipește.

Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl punem la frigider pentru 30 de minute.

Cu restul de făină (50 grame), întindem aluatul astfel încât să aibă o grosime de 4-5 mm.

Folosind o rolă de pizza, decupăm saratelele  și le transferăm intr-o tavă de copt(tapetată cu hartie de copt).

Le ungem cu ou bătut și presărăm  susan.

Saratelele se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20 de minute.

Astfel am obținut niște saratele aurii, frumoase și extrem de gustoase!

Sărățelele de casă sunt gata de savurat! Această rețetă poate fi personalizată prin adăugarea unor condimente sau ierburi aromatice preferate pentru un gust și mai distinct.

Citește și: