Panna cotta cu ciocolată este o variantă delicioasă și fină a desertului clasic italian. Această rețetă combină textura cremoasă a Panna Cottei cu aroma de ciocolată.
Iată cum să preparați o Panna cotta cu ciocolată:
Ingrediente:
– 2 căni (500 ml) smântână pentru gătit (minim 30% grăsime)
– 1/2 cană (120 ml) lapte
– 1/2 cană (100 g) zahăr
– 150 g ciocolată neagră sau ciocolată cu lapte, ruptă în bucăți
– 1 linguriță de extract de vanilie sau esență de vanilie
– 2 lingurițe de gelatină pulbere
– 2 linguri de apă rece
– Frișcă și ciocolată pentru decor (opțional)
Mod de preparare:
1. Hidratați gelatina în 2 lingurițe de apă rece și lăsați-o să se umfle timp de 5-10 minute.
2. Într-o cratiță, combinați smântâna, laptele și zahărul. Puneți pe foc mediu și încălziți amestecul până când zahărul se dizolvă complet, amestecând constant. Nu lăsați să fiarbă.
3. Adăugați ciocolata în bucăți în amestecul de smântână și amestecați până când ciocolata se topește complet și amestecul devine omogen.
4. După ce amestecul de ciocolată și smântână este omogenizat, adăugați extractul de vanilie și amestecați bine.
5. Îndepărtați cratița de pe foc și adăugați gelatina hidratată în amestecul de ciocolată. Amestecați bine până când gelatina se dizolvă complet.
6. Turnați amestecul de Panna Cotta cu ciocolată în forme individuale sau în pahare, în funcție de cum doriți să le serviți.
7. Lăsați Panna Cotta să se răcească la temperatura camerei, apoi acoperiți formele cu folie de plastic și puneți-le la frigider pentru cel puțin 4 ore sau până când desertul este bine răcit și s-a întărit.
8. Decorați Panna Cotta cu friscă si decor de ciocolată.
Image by timolina on Freepik