Clătite americane – rețeta simplă si rapidă

5/5 - (19 votes)

Vă invit sa testați preparatul Clătite americane – rețeta simplă si rapidă.  Clătitele americane sunt o delicioasă tradiție la micul dejun sau brunch,  sunt perfecte pentru a vă răsfăța dimineața sau pentru a impresiona invitații la un mic dejun special. Cu această rețetă simplă și rapidă, veți putea prepara clătite americane delicioase în doar câteva minute.

Ingrediente:

– 1 ceașcă (125g) de făină
– 2 linguri de zahăr
– 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
– 1/4 linguriță de sare
– 1 ou
– 1 ceașcă (240ml) de lapte
– 2 linguri de unt topit
– 1 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare:

1. Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu. Nu este nevoie să adăugați ulei, deoarece clătitele americane se prăjesc în mod normal fără a li se adăuga ulei în tigaie.

2. Într-un bol mare, combinați făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Acest amestec va forma baza clătitelor.

3. Într-un alt bol, bateți oul și adăugați laptele, untul topit și extractul de vanilie. Amestecați bine până când toate ingredientele lichide sunt încorporate uniform.

4. Turnați amestecul de ingrediente umede peste amestecul de ingrediente uscate. Amestecați ușor, asigurându-vă că nu amestecați prea mult.

Vezi si reteta: Prajitură de post cu mere

5.  Cu ajutorul unei linguri sau cu o cupă de măsurat, turnați aluatul în tigaie pentru a forma clătite. Lăsați-le să se prăjească timp de 2-3 minute sau până când apar bule la suprafață și marginile sunt usor rumenite.

6.  Cu grijă, folosind o spatulă, întoarceți fiecare clătită și gătiți-o încă 1-2 minute sau până când devine aurie pe ambele părți.

7. Clătitele americane sunt delicioase atunci când sunt servite calde. Puteți adăuga diverse topping-uri la alegere, cum ar fi sirop de arțar, fructe proaspete, fulgi de ciocolată sau frișcă.

Indiferent de modul în care le serviți, clătitele americane vor aduce întotdeauna un zâmbet pe fața celor care le gustă. Poftă bună!

Image By vecstock

Citește și: