Ciorba de varza, asa cum o facea bunica acasa, este o delicioasa amintire a vremurilor petrecute la ea in vacantele de vara. Aceasta reteta ne aduce inapoi gustul autentic al mancarii pregatite cu dragoste. Smantana, zeama de lamaie si ardeiul iute completeaza perfect aroma si savoarea ciorbei de varza.
Ingrediente:
– 300 de grame de bacon
– 1 ardei gras
– 600 de grame de varză proaspătă (fideluță)
– 1 morcov
– 1/2 pastârnac
– 2 cepe
– 300 de grame de roșii
– 2 linguri de ulei
– 1,6 litri de apă fierbinte
– 1 foaie de dafin
– 1 fir de cimbru uscat
– 1/2 legătură de pătrunjel
– Sare și piper, după gust.
Mod de preparare:
Încălzim uleiul într-o cratiță.
Punem bucatelele de bacon în uleiul încins și le prăjim până devin usor crocante.
Adăugăm legume taiate (ceapă, ardei, păstârnac și morcov) și le călim timp de 5 minute.
Introducem roșiile tăiate mărunt și amestecăm.
Includem foaia de dafin și cimbrul și continuăm să călim timp de 5 minute.
Adăugăm varza (toacată fin) peste legume și turnăm apă fierbinte.
Fierbem compoziția la foc mic-mediu timp de 30 de minute.
Potrivim gustul de sare și piper, adăugăm pătrunjelul tocat.
Servim ciorba cu smântână, zeama de lămâie și ardei iuți.
Poftă bună!